04.10.2018

Wyjątkowe wydarzenie na kulinarnej mapie śląsko-zagłębiowskiej metropolii i pierwsza charytatywna kolacja kolektywu szefów kuchni pod nazwą SZYCHY na SZYCHCIE. Prawie dziesięcioro najważniejszych i nagradzanych kucharzy z sześciu miast regionu w jeden wieczór będzie razem gotować w szczytnym celu. Muszą przygotować wyjątkowe dania w plenerze i zapełnić stół dla 50 gości w postindustrialnej przestrzeni przy Hucie Baildon w Katowicach.

Cały dochód z plenerowej kolacji zostanie przekazany na rozwój talentów podopiecznych Stowarzyszenia Pomocy Dzieciom i Młodzieży Domu Aniołów Stróżów w Katowicach. Przyjmowane są już zapisy na to wydarzenie. Cena kolacji charytatywnej to 250 zł od osoby. W sprawie rezerwacji miejsc należy wysłać e-mail na adres szychynaszychcie@gmail.com. Liczba miejsc ograniczona, decyduje kolejność zgłoszeń. Kolacja odbędzie się 27 września (czwartek) o godzinie 19.00 w plenerze przy BioBazarze (Katowice, ul. Bracka 20).

Gotują z nami

P. Błaszczyk (Bistro Mañana and Wine Bar Chorzów), Sz. Bracik (Wodna Wieża, Pszczyna) D. Duraj (Restauracja Villa Gardena, Katowice), M. Furczyk (Punkt „G”astronomiczny, Pszczyna), B. Gadzina (Przetwórnia Beksien, Czaniec), G. Miśta (Restauracja Hotelu Natura Residence, Zawiercie), J. Pyzalski (Restauracja Wagon, Bytom), K. Rogowska (restauracja Cadenza / Amfora, Katowice) oraz W. Wróbel (Novo’ Restobar, Katowice).

Aktualności

Kontakt

Wszystkie szczegóły dotyczące kolacji można uzyskać pisząc na adres e-mail: szychynaszychcie@gmail.com