28.09.2018
To był magiczny wieczór! Blisko 50 gości wzięło udział w kolacji charytatywnej na rzecz Aniołów, którą przygotował kolektyw kulinarny Szychy na Szychcie. Dziewięciu wybitnych kucharzy zaserwowało siedem niebanalnych propozycji, które mamy nadzieję, że na długo pozostaną w pamięci przybyłych. Podobnie jak klimat wydarzenia, które odbyło się w postindustrialnej przestrzeni na terenie BioBazaru w Katowicach.
Zebrane dzięki kolacji środki przeznaczone zostaną na rozwój talentów podopiecznych Stowarzyszenia w ramach prowadzonej przez nas Anielskiej Akademi Rozwoju Talentów, gdzie działają m.in. Akademia Językowa, Akademia Piłki Nożnej, Judo, Akrobatyka, Taniec, Grupy wokalne, Szkoła programowania i nowoczesnych technologii.
Gotowali z nami: P. Błaszczyk (Bistro Mañana and Wine Bar Chorzów), Sz. Bracik (Wodna Wieża, Pszczyna) D. Duraj (Restauracja Villa Gardena, Katowice), M. Furczyk (Punkt „G”astronomiczny, Pszczyna), B. Gadzina (Przetwórnia Beksien, Czaniec), G. Miśta (Restauracja Hotelu Natura Residence, Zawiercie), J. Pyzalski (Restauracja Wagon, Bytom), K. Rogowska (restauracja Cadenza / Amfora, Katowice) oraz W. Wróbel (Novo’ Restobar, Katowice).
Partnerzy: BioBazar Katowice | BoConcept |Horeca Rental Service | Jadwiga Lemańska (grafika) | On Lemon| Opal | Przemek Jendroska (fotograf) | Winkolekcja | Winnica Patria.
Wszyscy zaangażowani w kolację partnerzy pomagali charytatywnie przekazując produkty lub usługi. Z serca jeszcze raz dziękujemy!
Zdjęcia z wydarzenia można zobaczyć tutaj.